Today Orskov Yards new floating dock arrived in Frederikshavn

”The arrival of our floating dock to Port of Frederikshavn is a milestone for Orskov Yard, and we cannot wait till we get to use the dock in the beginning of the new year. As far as I know, It has been more than 40 years since a new floating dock has been delivered to a Danish yard, and with this investment we will expand both our capacity and market potential,” says Lars Fischer, CEO, Orskov Yard.

Read the entire press release here: (In Danish only)

Det har taget 15 måneder at bygge flydedokken, som blev leveret fra det Tyrkiske værft HAT-SAN d. 15. juli, hvorefter dokken er blevet slæbt til Frederikshavn med slæbebåden Fairplay-33. Slæbet som er på 3700 sømil, har taget 24 dage og er gået via Middelhavet, Gibraltar, Biscayen og Den Engelske Kanal inden den ankom til Frederikshavn lørdag formiddag. Vejret har generelt været gunstigt under turen, hvor især rolige vindforhold under besejling af Biscayen var vigtig for en sikker hjemtransport.

“Orskov Yard var en af de store initiativtagere til dialogen om havneudvidelsen, og derfor er det rigtig stort, at vi i dag kan byde velkommen til dok 5. Værftet er med denne investering om nogen med til at tage ansvar og styrke området for maritim service – ikke bare i Frederikshavn men i hele Nordjylland. Stort tillykke til Orskov Yard, til Frederikshavn Havn og hele byen”, udtaler Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør, Frederikshavn Havn.

Dokken skal nu have installeret et internt hydraulisk støttesystem og afvente færdiggørelse af en det nye kajanlæg i Frederikshavn Havn, hvorefter den kan tages i brug i starten af 2021.

Facts on the new floating dock:
Length overall: 180 m
Breadth inside: 30 m
Depth: 14 m
Design draught: 13 m
Draught above keel blocks: 8.5 m
Lifting capacity: 10,000 t
Cranes: 2 x 10 t

For further information please contact:
Lars Fischer, CEO, Phone +45 20809270, e-mail: lf@orskov.dk or
Lisa Kejser, PR & Marketing Consultant,  Phone +45 28185718, e-mail: lk@orskov.dk